fairftips voor muurverf

1. voorbereiding

Ga jij verven met muurverf? Zorg er dan voor dat je muur vrij is van stof en vet. Want op die manier hecht fairf het beste. Hoe je dat doet, dat stof- en vetvrij maken? Pak een vochtige doek om je muur mee schoon te maken en gebruik - als de muur in kwestie erg vies is - een ontvetter om jezelf het leven wat makkelijker te maken. Heb je te maken met een sterk zuigende ondergrond (dat zie je heel snel, aangezien je muur in dat geval de schoonmaaksessie meteen absorbeert)? Dan adviseren we voorstrijk. Heb je dit niet? Dan is het een goed idee om de eerste laag fairf verdund met wat water aan te brengen. Op die manier weet je zeker dat je eerste laag een goede basis geeft voor een streeploos resultaat..

Moet jouw muur even drogen naar aanleiding van de eerder gesuggereerde schoonmaaksessie? Gebruik de droogtijd dan om de vloer vast af te dekken. Fairf is met een nat doekje zo van de vloer te halen, dus geen paniek bij fairf op de vloer, maar om na het schilderen van je muur je hele vloer nou schoon te moeten maken, is ook weer zo wat.

2. afplakken

In de ogen van velen de minst leuke klus, maarrr wel degelijk onderdeel van zo strak mogelijk schilderen is: afplakken met tape. Schilderstape blijft normaal gesproken prima plakken, maar heb je te maken met stoffige plinten? Dan is het slim om deze eerst even af te nemen met een vochtige doek. Op deze manier breng je de tape namelijk zo strak mogelijk aan.

Tip: Plak schilderstape op het plafond twee keer zo breed. Daar zien we uitschieten met de roller namelijk het vaakst gebeuren.
Nog een tip: Test van tevoren of de tape niet té goed blijft zitten en dus de stuclaag van de muur meetrekt. Toch lullig als je straks na een hele middag schilderen je halve muur meetrekt bij het verwijderen van de schilderstape. Dus mocht de stuclaag van jouw muur bij de test meekomen, kijk dan even naar tape speciaal voor kwetsbare ondergronden. Die bestaat namelijk gewoon.

3. fairfen

Tijd voor het echte werk! Schuif de muurverfroller volledig over de beugel en plaats deze in de daarvoor bestemde verfbak. Haal de kwast uit de verpakking. Zet het fairfblik op een tactische plek; ergens veilig uit de buurt van jouw eventuele danspasjes (We weten allemaal dat verven lekkerder is met een muziekje op de achtergrond. Check onze eigen fairf playlist voor de meest kleurrijke tunes). Open het blik en gebruik het roerstokje om de fairf goed te roeren. Giet vervolgens wat fairf in het de verfbak. Voor het mooiste resultaat start je met de hoeken en de randen. Hiervoor is het slim om de kwast of een kleine roller te gebruiken. Let op: Het is belangrijk dat je ‘nat in nat verft’. Hiermee bedoelen we dat je niet eerst alle randjes fairft en daarna de rest met de grote roller invult, maar stukje voor stukje werkt. Dus eerst starten met wat randen en hoeken, die invullen met de roller, dan verder met de volgende randen en hoeken. Ga rustig helemaal van links naar rechts of van boven naar onder, dat zorgt voor een beter resultaat. Houd je roller altijd in dezelfde richting en druk niet te hard. Rol steeds een klein beetje fairf uit, op dusdanige wijze dat je een plakkend geluid hoort. Pak dan weer nieuwe fairf. Als je op deze manier werkt, heb je straks gegarandeerd een prachtige kleur op je muur, zónder vlekken of strepen. Fairf is binnen 20 minuten stofdroog. "

Het rendement van fairf is ontzettend hoog! Met de juiste voorbehandeling en verftechniek, is fairf vaak in één laag dekkend. Mocht het toch nodig zijn, kun je na één uur een tweede laag aan te brengen. Vooral bij donkere kleuren. Vergeet niet om in de tussentijd je gebruikte verfspullen goed af te dekken, zodat je ze nog een keer kan gebruiken.

4. opruimen

Klaar met fairfen? Veeg dan met een oude doek de fairfresten van de kwasten en rollers af. Spoel kwasten en rollers vervolgens uit met water en droog je ze af met een doek. Als de kwasten en rollers goed droog zijn, kun je ze opbergen en bewaren tot een volgend fairfavontuur. Verwijder de tape. Doe dit zodra de muur stofdroog is en doe het voorzichtig. Overgebleven fairf kun je gewoon in het blik bewaren. Lege blikken kunnen bij het restafval, want onze blikken zijn 100% recyclebaar. Maar ook leuk: je lege fairfblik gebruiken om een plantje in te zetten. Dan recycle je gewoon zelf! 

Vergeet vooral niet een foto van het resultaat te delen met #fairf!